- روز جهاني غذا | رفتار ما آينده ما را ميسازد
«رفتار ما آينده ما را ميسازد» شعار روز جهاني غذا در سال 2019 است. در دنياي کنوني از آنجا که شهرنشيني توسعه يافته، رژيم و عادات غذايي سالم نيز با سرعتي فزاينده به سمت رژيمهاي غذايي ناسالم و همچنين سبک زندگي بيتحرک پيش رفته و سبب افزايش نرخ چاقي در نسل امروز شده است. در قرن حاضر، سوء تغذيه در بيشتر جوامع به ويژه در کشورهاي جهان سوم بحران جدي به شمار ميرود. سوء تغذيه يا به عبارتي هر گونه انحراف از تغذيه طبيعي که موجب عدم دسترسي بدن به مواد اصلي غذايي باشد از دلايل مهم بيماريهاي جسماني و رواني در جهان است.
مشغوليت ذهني 80 درصد از مردم جهان دستيابي به غذاست، کمبود غذا و مواد غذايي مورد نياز بدن براي بسياري از مردم جهان به مشکلي بزرگ تبديل شده است. بر اساس آمارهاي اعلام شده از سوي فائو، اکنون بيش از 815 ميليون نفر در جهان از سوء تغذيه رنج ميبرند. جنگ، شرايط آب و هوايي وخيم ناشي از تغييرات اقليمي، رکود اقتصادي و سرعت فزاينده پديده چاقي و اضافه وزن مسير پيشرفت در مبارزه با گرسنگي و سوء تغذيه را با مشکل مواجه کرده است و اين در حالي است که ميليونها نفر گرسنهاند، 600 ميليون نفر از چاقي رنج برده و 1.3 ميليارد نفر ديگر نيز دچار اضافه وزن هستند.
از اهداف روز جهاني غذا ميتوان به تشويق و تحريک ملتها، سران دولتها، مراکز بينالمللي و نهادهاي غيردولتي به افزايش توليد محصولات کشاورزي و همچنين به تشويق براي برقراري ارتباط کشورهاي در حال توسعه به منظور همکاريهاي اقتصادي و کشاورزي و حمايتهاي متقابل فني براي کاهش آمار گرسنگي در جهان اشاره کرد.
افزايش آگاهي عمومي و توجه دادن آنها به مسئله گرسنگي، سوء تغذيه و استفاده از رژيم غذاي سالم از ديگر اهداف اين روز است. رژيم غذايي ناسالم عامل خطر اصلي مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت و برخي سرطانها است. عادت غذايي ناسالم علاوه بر اينکه يک پنجم مرگوميرهاي سراسر دنيا را در بر ميگيرد، هزينهاي کلان نيز به بخش سلامت تحميل ميکند. پيشبينيها نشان ميدهد که اين تعداد تا سال 2025 به يک نفر از دو نفر خواهد رسيد.
بنابراين، اين پرسش مهم مطرح ميشود که چه بايد کرد؟ اول اين که چون دولتها مديريت اصلي را در کشورهاي خود به عهده دارند، بايد برنامه مشخصي با چشماندازي روشن براي دسترسي همگاني به غذاي سالم و از بين بردن گرسنگي و همينطور آموزش عمومي در دستور کار خود داشته باشند. دوم، کوشش نهادهاي مردم نهاد و همين طور رسانههاي همگاني و شبکههاي اجتماعي است که در اين جا ميتوانند نقش موثري براي افزايش آگاهي عمومي و توجه مردم براي انتخاب سبک زندگي سالم داشته باشند.
در پيش گرفتن چنين رويکردي نسبت به غذاي سالم، ميتواند ما را اميدوار کند که در روز جهاني غذا با ايجاد حس تعهد و همدلي و تلاش براي زندگي سالم همچنان کوشا باشيم.
درباره این سایت